Såliste 2018

Dette er min tomat såliste for 2018. Årets tema i drivhuset bliver Cherrytomater. Disse siges at være nemmere at dyrke end andre typer tomater. Jeg har samlet frø til mange forskellige sorter, og ville gerne dyrke dem alle, men jeg tror ikke jeg har plads (og potter) nok. Jeg kommer som listen ser ud nu til at dyrke flere forskellige sorter af cherrytomater. De 5 kulde-resistente sorter giver tomater tidligt på sæsonen (og sent hvis de bliver sået igen i juli). Jeg har endvidere påtaget mig at dyrke nogle ikke stabile sorter som Tom Wagner har lavet, og de sidste i listen er nogle nye store tomater som jeg har lyst til at prøve og så sugotomaterne som jeg bruger til henkogning.

Faktisk bruger jeg alle tomatsortene til henkogning og konservering til den kommende sæson. De almindelige tomater og cherrytomaterne har meget mere væske i dem og det tager længere tid koge dem ind til en fornuftig konsistens. Tomterne bruger jeg til mange forskellige formål. De sidste 2 år har jeg ikke købt en eneste dåse tomatkonserves og det har jeg heller ikke tænkt mig i 2018-19, det hjemmelavede smager 100 gange bedre end det købte.

 

Så er den endelige liste ved at ved at være klar. Lidt over halvdelen af de sorter jeg som dyrker bliver cherrytomater.

 


4 Replies to “Såliste 2018”

 1. Uhh en spændende liste. Jeg håber du opdatere med dine oplevelser af dem og deres smag 🙂

 2. Mette Neland siger: Svar

  Det kan du tro, Nu er jeg så godt i gang. Jeg sidder pt med en masse gamle billeder og tænker på den gang jeg dyrkede sorten, det bliver nemmere i den kommede sæson

 3. Kristian siger: Svar

  Hej Mette,
  super spænende side du har:) er det muligt at købe frø hos dig?

  mvh

  Kristian

  1. Mette Neland siger: Svar

   Ja, kan du sende mig besked på messenger?

Leave a Reply