Cuban Small

Frøene til den lille tomat Cuban Small skaffede jeg i 2015, da jeg i forbindelse med min sidste rejse til USA og Canada. Under et besøg i byen Toronto viste det sig at min derboende familien kendte den kvinde som levede af at dyrke gourmettomater til restauranterne inde i Toronto. Hun havde ikke overaskende mange sorter hun var rigtigt glade for. Efter en kort telefonsamtale fik jeg arrangeret at jeg kunne købe frø fra hende til at tage med hjem. Aftalen blev at hun skulle pakke frø fra hendes 5 yndlingssorter. Da jeg med stor spænding åbnede pakken lå der frø til denne tomat.

Plantens udseende

Cuban Small er en heirloom tomat. Jeg dyrkede en enkelt plante i 2016. Jeg havde desværre kun en plante på friland, som ikke nåede at sætte mange tomater før skimlen aflivede planten. Planten klarede sig rigtigt godt på friland. Den var kraftig med god bladvækst.

Planten er indeterminant og har normale savtakkede balde

Tomaterne

Tomaterne er ikke så store, her i Danmark vil vi nok kalde den for cocktailtomater. De er brune i farven. De enkelte tomater jeg smagte var dejligt søde med er god fyldig aroma.

Cuban Small

Cuban Small