Det er nemt at dyrke tomater fra frø

Jeg besluttede at så lidt flere af dværgtomaterne i lørdags.

Jeg har tidligere fyldt små 6x6cm potter med priklemuld, men i år har jeg købt Jiffy, som er små rundeller lavet af kokosmuld. De skal blot stå nogle timer med vand på og når de har suget tilstrækkeligt vand til sig plantes frøet i midten. Det eneste upraktiske med denne metode er at der ikke er nogen måde at sætte et navneskilt på frøet når det er sået. Så jeg sætter jiffyen ned i en miniaturepotte på 4x4x5cm og sætte skiltet ved siden af. Så der skal passes på at alle skiltene ikke falder ud så længe de står sådan.

De små jiffier med frøene sætter jeg i et minidrivhus, som står oven på en varmepude, så det hele har en temperatur på ca 23 grader.

Når planten skal have jord komme skiltet til at sidde fast nede i potten.

Spiretiden for tomater siges at være 13-28 dage, men allerede i dag, kun 4 dage efter at de blev sået, kan jeg se at 5 af de 15 frø er spiret. Dejligt.

Det betyder at jeg skal have hængt mit vækstlys til fordi der er endnu ikke lys nok til at de små planter kan klare sig uden.

Hvis du også vælger at så i kokosmuld skal vandes hyppigt da denne “muldtype” ikke holder så godt på vandet. Det siges at være meget bedre for tomaterne idet rødderne elsker luft, men til gengæld er der er hård fin grænse mellem en sund plante og en som er ved at dø af tørst!

Leave a Reply