Yellow Bean

Hvor mange gule tomater ikke har meget smag er sorten Yellow Bean en af de sødeste og mest lækre cherrytomatsorter jeg har dyrket. Jeg købte frøene hos Fuglebjerggaard dyrkede den første gang på friland i 2016. Den blev desværre dræbt af skimmel inden jeg nåede at smage på den. Til alt held havde jeg givet en dublet-plante til en kollega, som havde fået mange tomater, så dem fik jeg lov at smage.  De smagte himmelsk. De var søde og meget aromatiske. Jeg fik derfor lavet frø af de tomater han forærede mig til at smage på. Så var jeg klar til sæsonen 2017.

Plantens udseende

Yellow Bean er indeterminant, dvs. den bare bliver ved med at vokse op ad til man klipper toppen af den. Jeg dyrkede den med 3 stammer sidste år for at øge antallet af tomatklaser og dermed udbyttet. Det kan være vanskeligt at styre idet der bliver mange blade, så man skal passe på og sikre at der ikke er noget som rører ved hinanden så der er god udluftning.

Selve tomatklaserne er ganske smukke, man bliver helt betaget at at se på dem idet de er nærmest geometriske at se på. Klaserne kan indeholde op til 30 tomater.

Tomaterne

Tomaten er længe om at blive moden, men den er værd at vente på! Den bliver ved med at sætte tomater meget længe, næsten frem til frosten sætter ind før den dør.

Tomaterne er dadelformede,  gule i kuløren og vejer op til 20 gram.

Den dyrker jeg helt sikkert igen i 2018.