Peacevine

Peacevine er en cherrytomat som er lavet fra hydridtomatsorten Sweet 100. Sorten er kendt for at være velsmagende og resistent for for at revne.

Frøene til denne sort fik jeg i Canada i 2015. Peacevine er en frøstabil tomat som skulle være speciel, idet den indeholder den største mængde vitamin C af alle tomatsorter. Endvidere skulle den indeholde gamma amino butyr syre, en aminosyre som skulle have afslappende effekt på kroppen.

Peacevine blev dyrket i 2016 hvor den stod i mit drivhus. Den voksede i en Quadgrow potte med 11L pottemuld. I dette miljø var det en af de første sorter som gav modne tomater det år.

Plantens udseende

Peacevine sorten er indeterminant og skal nippes  for at sikre tomatafsætning. I mit drivhus satte mange lange klaser af røde cherrytomater

Sorten har de flotteste savtakkede blade.

Tomaterne

Modningstiden fra blomst til tomat er

Tomaterne min plante fik var helt røde, visse kilder beskriver der er orangerøde, man den kommer måske an på vhor tidligt de plukkes. Tomaterne er 1,5-3cm store i diameteren og de er dejligt søde i smagen. Tomaterne har ikke den store complekse aroma eller eftersmag som brune/sorte tomater har.

Mange af disse tomater blev bare spist, men jeg lavede mange semi-dried tomater af disse og de smagte helt fantastisk.