Green-When-Ripe Tomater

Green Envy

Hvad er en GWR-tomat?

Umodne grønne tomater kan normalt ikke spises i store mængder, da de indeholder stoffet xxxxx. Disse tomater er blegt lysegrønne i kuløren og tomaterne er hårde i konsistensen. Der findes tomatsorter forbliver grønne også når de er modne. Disse sorter går under betegnelsen Green When Ripe (GWR).  Nogle sorter har gennemsigtig skald mens andre har en gul skald. GWR tomaten er lys eller mørkegrønne. Nogle sorter, dem med den gule skald, skifter med modningen farve og når lige at blive olivenfarvede før de høstes. .Andre sorter er flerfarvede og har striber. Når disse tomater er modne er de bløde når der trykkes på dem, det er fyldt med gele og kerner og de smager som tomat. Nogle kilder på nettet angiver at smagen af disse sorter ofte er mere syrlig end den er i de røde tomatsorter, men det er ikke længere tilfældet. Blandt disse sorter finde mange søde og meget aromatiske sorter som helt definintaivt er værd at dyrke.

Tomater i GWR gruppen er grønne fordi de indeholder cholofyl. Denne type tomater er en god kilde til vitamin A og C samt kalium. Tomaterne indeholder om de røde sorter også jern, calcium, magnesium og mange kostfibre.

Sorter: (klik på linket og læs om de sorter jeg har dyrket)

Indeterminate tomatsorter:

  • Aunt Ruby’s Green German
  • Cherokee Green
  • Cherokee Green Pear
  • Chili Verde
  • Dorothy’s Green
  • Evergreen
  • Green Doctors
  • Green Envy
  • Green Giant
  • Green Grape
  • Green Pear
  • Green Tiger
  • Green Zebra Cherry
  • Green Zebra
  • Grub’s Mystery Green
  • Esmerelda Golosina
  • Malakhitovaya Shkatulka (a.k.a Malachite Box)
  • “Naked Kiwi” – min opdagelse
  • Spears Tennessee Green

Dværgtomatsorter:

Flere af dværgsorterne er udviklet af the Dwarf Tomato Projekt, læs mere om disse sorter her.