Green Zebra Cherry

Green Zebra Cherry er en gul-grøn cherrytomat som grangiveligt ligner en miniature udgave af sorten “Green Zebra”.  Men der er dog ingen forbindelse mellem Green Zebra Cherry og Green Zebra. Tomaterne fra den første sort skulle være langt mere velsmagende end tomaterne på den sidste (jeg har ikke selv smagt Green Zebra og kan derfor ikke konfirmere dette udsagn). Green Zebra er udviklet af Tom Wagner i USA og tomaterne på denne sort er noget større end på Green Zebra Cherry .

Oprindelsen af Green Zebra Cherry er stort set ukendt og den tænkes at være resultatet af en spontan krydsning. Angiveligt skulle tomaten være fundet blandt en pose cherrytomater købt på et tysk marked. Ydermere vides det at tomaterne på markedet var afsendt fra Holland. Sorten er efterfølgende dyrket stabiliseret gennem årene, da frøene fra tomaten blev gemt.

Sorten er frøstabil og selvbestøvende.

Plantens udseende

Green Zebra Cherry er indeterminant og vokser som ranke. Sideskudene fjernes løbende. Jeg dyrkede den i mit drivhus, hvor den satte blomster og lavede nye tomater helt frem til at frosten sent på efteråret aflivede planten. Planten stod i en selvandingspotte med 12L pottemuld, der trivedes den godt. Planten skal bindes op eller støttes på anden vis for at sikre god udluftning og for at forebygge sygdom.

Planten har almindelige savtakkede grønne blade.

 

Tomaterne

Planten er meget produktiv. Den satte mange tomater som hænger i klaser. Tomaterne er runde, evt lidt aflange og i størrelsen varierer de fra små tomater på størrelse med almindelige cherrytomater til de lidt større som minder mere om cocktailtomater i størrelse. Jeg plukkede dem først da de begyndte at blive gullige i kuløren, men i henhold til flere internationale websider kan de spise på et langt tidligere tidspunkt. Er det det man vil, er man nødt til at klemme tomaten lidt og hvis  den er blød kan plukke den.

Modningstiden (fra blomst til moden tomat): ca 70 dage

Tomaterne er tyndskinnede, virkeligt saftige, søde og lækre at spise. De er fantastisk flotte i salaten, specielt sammen med andre farvede tomater. Jeg har ikke syltet eller henkogt denne type tomater, men kan kun tænke de ville være gode til det.

Jeg havde, i 2017, tomater på denne plante langt ind i oktober måned.

Vil jeg dyrke tomaten igen? Ja helt sikkert, den er allerede sået her til sæsonen 2018.

Skriv et svar