Fuzzy Wuzzy – en lille behåret “kæletomat”

Fuzzy Wuzzy er en tomatsort, som hører til gruppen af behårende tomater. Man kan blive helt glad når man rører ved de lådne blade. Planten egner sig bedst til at hænge i en ampel og optager ikke meget plads. Visse steder karakteriserer sorten som en dværgtomat, men det er den ikke, den er bare ikke så stor af sin vækst. Sorten er selvbestøvende og frøstabil.

Plantens Udseende

Fuzzy Wuzzy vokser determinant og er en lille kompakt busk som måler ca 30-50 cm i højden. Planten skal ikke knibes. Planten bliver temmelig bred, da de spinkle stængler let vælter ud over det hele. Jeg dyrkede sorten i et minidrivhus, hvor der kun var 60 cm i loftet, og her var der lige plads nok i højden. Planten har meget svært ved at stå selv uden støtte, derfor vil jeg, når jeg dyrker den næste gang, sætte den i en ampel og lade planten hænge ud over kanten, så skal jeg ikke bekymre mig om støtteanordninger.

Plantens blade er som vanligt savtakkede og med en grålig let sølvfarvet behåring, som er næsten umulig at gengive på fotografierne.  .

 

Tomaterne

Modningstiden er kort

Planten sætter mange af de små tomater og udbyttet er rimeligt pænt, plantens størrelse taget i betragtning.

Tomaterne der og er ganske let behårede, er lidt større end cherrytomater. De har en lille spids på. Farvemæssigt er de ret kønne idet de er røde med gul/orange striber på. Jeg har desværre ingen billeder af modne tomater fra sæsonen 2016, da min plante blev dræbt af skimmel og tomaterne måtte eftermodne indendøre.

Smagen af tomaterne er let syrlig og frisk. Den lette behåring på tomaterne bemærkes ikke når man spiser dem.

Tomaterne man spises rå eller anvendes til henkogning.

Skriv et svar