Cold Set

Cold Set aka Coldset er en canadisk kulde-resistent heirloom tomat. Sorten er en af de mest kulde-resistente som findes, den kan faktisk tåler lette frostgrader uden at dø. Ved temperaturer under 8 grader går planten dog i dvale og sætter hverken blade eller blomster.

Jeg dyrkede denne sort i 2016, den sommer hvor det regnede virkelig meget. Tomaten stod i et beskyttet højbed på friland, hvor den trivedes rigtigt godt. Jeg har ingen erfaring med at dyrke denne sort i drivhus.

Plantens udseende

Cold Set er en sort, hvorom der er er meget delte meninger om dens vækstform. Nogle kilder skriver indeterminant, andre at det er en semi-determinant plante og andre taler om den som en semi-determinant dværg. Hos mig var den determinant og ca. 90 cm høj. Det var lidt problematisk at holde alle grenene oppe og undgå at planten væltede, hvorfor det kan anbefales at planten støttes med et groft net (dyrehegn) fra et tidligt stadie.

Cold Set har almindelige tomatblade.

Tomaterne

Tiden fra blomst til moden tomat er kun 65 dage.

Den sætter mange røde runde tomater, som modner tidligt. Nogle kilder beskriver tomaterne som let aflange og blommeformede.

Tomaterne vejer 75-100gram. Jeg har desværre ingen billeder af de modne tomater.

Tomaten har en meget klassisk sød tomatsmag, dog uden den store komplekse aroma

Skriv et svar