Teton du Venus

Teton du Venus menes at være af fransk oprindelse. Navnet betyder “Venus Bryst”. Sorten er frøstabil.

Planens udseende

Teton du Venus er indeterminat sort, dvs en ranketomat som dog ikke er så lang. Denne sort voksede kun til 1,5m i højden. Stænglen er ikke så kraftig i betragtning af tomaterne størrelse. Løbende opbinding en vigtigt.Støtte til de tunge tomater er ligeledes vigtig.
Alle sideskud knibes af, da tomaterne ellers bliver ret små.
Jeg har kun dyrket denne sort i drivhuset, da det er min erfarring er at de store tomatsorter ikke giver meget på friland. Jeg dyrkede sorten i plantesæk i en kapillærkasse. Som andre tomatsorter skal den gødes godt i vækstsæsonen, dvs til slutning af august, derefter kan mængden af gødning reduceres.
Bladene er grønne og savtakkede som hænger slapt ned og ser lidt trætte/sygelige ud, dette skyldes at sorten bærer et “wilt (visne) gene”.

Tomaterne

Modningstid er lang ca. 80 dage

Teton du Venus laver store røde, hjerteformede tomater som hænger ofte i par to og to, deraf navnet “Venus Bryst”.
Den plante jeg dyrkede havde dog større klaser med op til 6 tomater – tomaterne i disse klaser var væsentligt mindre end dem med færre tomater. Tomaterne har en karakteristisk spids på.
Enkelte tomater var meget store, som det ses på billedet nedefor. De fleste tomater var mindre og vejede 150-250g. Tomaterne er meget kødfulde og der er meget få frø at høste.
Smagsmæssigt gjorde den denne sort ikke store indtryk på mig. Jeg brugte alle tomaterne på planten til konservering.

Leave a Reply