Blue Beauty

Blue Beauty  er endnu en af den mange lækre tomatsorter som er udviklet af Brad Gates fra Wild Boar Farms. Sorten blev introduceret på markedet i 2013. Sorten er selvbestøvende og frøstabil.

 

Plantens udseende

Blue Beauty vokser indeterminant. Planten skal nippes, for at sikre at den ikkenøjes med at lave alt for mange grønne blade og ingen tomater. Planten har normale savtakkede blade.

Jeg har kun dyrket denne sort i drivhuset. Her dyrkede jeg planten i en Quadgrow potte med 11 L pottemuld. Blue Beauty trives godt i denne miljø. Dog er det vigtigt at at man ikke sår planten for sent, idet sorten modnes sent (80 dage) og ikke tåler det kølige danske efterårs nætter særligt godt. Den Danske sommeren var i 2017 kold og elendig, og tomaterne specielt på denne sort havde svært ved at modne. Faktisk nåede de fleste at revne inden jeg plukkede største delen af dem og da jeg endeligt ville plukke dem var de næsten alle fyldt med mug i revnerne.

 

Tomaterne

Modningtiden er ca 80 dage (Jeg har ikke selv målt den ved dyrkning i Danmark). Sorten producerer godt.

Tomaterne er mellemstore kødfulde bøftomater, som er runde eller ovale og let fladtrykte. Vægten er mellem 120-250g. Tomaterne er utroligt smukke når de er helt modne: de er pink og udvikler blå-lilla skuldre. Den blå/lilla farve skyldes at tomaten indeholder anthocyaniner som bliver blå/lilla/sort når tomaten udsættes for solens stråler. Trods mørkfarvningen af tomatens ydre er tomatkødet rødt. Sorten indholder en stor koncentration af antioxidanter. Tomaterne er resistente overfor at revne.

Smagsmæssigt er tomatene utroligt søde og aromatiske. Kan med fordel spises rå.

Vil jeg dyrke sorten igen? Ja jeg har en stor flot plante på vej til denne sæson!

Skriv et svar