Drivhuset lader vente på sig

Da jeg i December bestilte mit 40 kvadratmeter store drivhus, var planen at det skulle være færdigt ca 1.marts. Derved kunne alle de små tomatplanter kunne komme tidligt ud og nyde de lange lyde dage og blive store kraftige planter, som tidligt kunne give massere af tomater. Men sådan blev det ikke!

Fundamentet

Min kære Leif, trodsede regn, blæst og kedeligt januar vejr gravede ud til et 90 cm dyb fundament. Vi byggede støbeforme af træ for at holde jorden fra at falde fra siderne ned i bunden.

Da murerne endeligt kunne støbe fundamentet var det desværre det eneste de nåede! Frostvejret meldte sig igen, så resten af arbejdet med at lave soklen måtte udsættes en 3 ugers periode.

Soklen

Da vejret endeligt blev lunt nok til at der kunne arbejdes med beton igen, blev soklen bygget, men det tog hele 3 uger da murerne, forståeligt nok, skulle have ferie i påsken. Fundablokkene blev sat op så de var i vatter og målene passede med tegningen fra drivhusbyggeren.

Og så kom regnen og hele drivhusets inderside blev omdannet til en sø af mudder, der var så dyb at murerne ikke kunne arbejde derinde. Leif og jeg var derfor ude ugen efter påske og pumpe vand og mudder ud af rummet og flytte cirka 2 kubikmeter stabilgrus over i de store dybe huller hvor vandet samlede sig.

Endeligt kunne murene gøre deres arbejde færdigt. Fundblokkene blev fyldt med beton og soklen blev pudset virkeligt pænt ude og inde. Så vi var skulle gøre klar til det næste skridt.

Flisebelægningen

Først fjernede vi al den muldjord og ler der var inde i drivhuset op og kørte det væk. Dette blev gjort med en skolv og ved håndkraft – med rugbrødsmotoren. Dernæst  brugte vi en uge på at fordele 12 kubikmeter grus inden for soklen og gøre det klar til brolæggeren. Vi fik heldigvis hjælp af naboen og hans store traktor som kunne flytte gruset fra den store bunke i opkørslen og læsse det af i en bunke inde i drivhuset.

Flisegulvet blev lagt her i weekenden og blev færdigt i dag.

Når hele byggeriet er færdigt skal vi lægge vand med afløb, en vask, el og et internetkabel.

Da der var alt for mange små og større tomatplanter i mine vindueskarme og alle planterne længtes efter at komme ud i den friske luft måtte jeg i byen og købe et midlertidigt drivhus.

Her må planterne stå i til drivhuset blev færdigt – forhåbentligt om 14 dage, hvor det må pines, da de allerede nu er klar til en stor potte, men jeg har ikke pladsen til at begynde på det endnu.

Leave a Reply