Tomaterne vokser i sommervarmen

Det er nu godt 6 uger siden jeg siden jeg og tomaterne flyttede ind i drivhuset.

Jeg blev allerede kort efter at jeg flyttede planterne ind i drivhuset klar over at det lidt trangt med så mange (60) tomatplanter på bare 40 m2.  Nu 6 uger senere er ikke blevet mere plads. Tomatplanterne er blevet mindst 4 gange større og flyder rigtigt meget. Vi ville jo også gerne have plads til et bord og nogle komfortable stole, så vi også kan sidde derude og nyde livet. Den danske sommer anno 2018 har været usædvanlig varm, så det er ikke meget vi haft brugt bord og stole da det simpelt hen har været for varmt.

Der er rigtigt meget arbejde med 60 tomatplanter

        

Der skal vandes og gødes, nippes sideskud, gamle og overflødige tætte blade af. Alle blomsterne skal dunkes for at forbedre bestøvningen. Jeg har haft mange insekter i drivhuset, blandt andet fordi jeg ikke kan lukke vinduerne op og i. Jeg mangler simpelthen de håndtag og den mekanik skal bruges til vinduer kan styres. Mange insekter er velkomne så som bier, humlebier, brumbasser og svirrefluer. Andre er ikke velkommende det er for eksempel natsværmere, kålsommerfugle og thrips. Jeg inspirer dagligt alle planter og blade og håber på at spotte blade med huller, idet det er et tegn at nogen eller noget gnaver i bladene. Hvis der er huller går jeg på jagt efter “dyret”. Jeg finder dagligt en eller flere grønne laver som bliver dræbt på stedet. JEg har måtte hænge selvklæbende gult tape op i nogle af planterne for at begrænse lidt at insektbestanden.

Flere sorter har sat mange tomater.

Enkelte sorter er modnet meget tidligt. Sorten Nyagos klar til plukning efter bare 57 dage –  sidste år tog det 70 dage at få en moden tomat.

Andre sorter som jeg har prøvesmagt er SUH Cherry, Ingrid, Fahrenheit Blues, Blue Berry og Barry Crazy Cherry. De mange solskinstimer gør virkeligt at det går stærk derude.

Der er nu ingen sorter som ikke har sat tomater, men helt generelt er jeg er meget langt bag ud i forhold til hvad jeg plejer på denne årstid. Jeg har endnu ikke kunnet plukke tomater at tage ind i huset til at dele med familien

 

 

 

 

2 thoughts on “Tomaterne vokser i sommervarmen

  1. villyskov says:

    Lækkert drivhus, virkelig en god størrelse i stedet for de små op til 10m2, som egentligt ikke dækker behov, størrelse mere valgt ud fra regler. Støbt sokkel, så står det i mange år.

    • Mette Neland says:

      Jeg er også bare så glad for det, speciel nu hvor jeg kan åbne og lukke vinduerne.

Leave a Reply