Så er det her – drivhuset altså

I søndags, for 8 dage siden, blev glarmesteren endelig færdig med mit drivhus. Det var også på tide, nu hvor vejret vendte og blev koldt og regnfuldt. Du kan læse resten af historien om bygning af drivhuset her, her og her!

Drivhus med mangler

Desværre blev huset ikke 100% færdigt. Jeg kan ikke åbne vinduerne med mindre jeg sender manden op på en 1,5m høj stige. Herfra kan han nå den stang som vinduesmekanikken sidder på. Ved at bruge en masse kræfter kan vinduerne åbnes, men for at holde dem åbne er vi nødt til at sætte i træklods i spænd. Indtil mekanikken ankommer må jeg klare mig på denne måde, så det er godt at det ikke er så varmt længere som det har været.

Jeg mangler en skinne til at hænge (skygge)gardiner op i. Det viste sig nemlig at man ikke må hænge gardinerne i drivhusets endevæg, som jeg havde regnet med; det kan konstruktionen ikke klare. heldigvis er det blevet køligt igen og der har ikke været behov for skygge i denne uge. Håber det holder et par uger endnu.

Endvidere skal vi bygge et trin ind til drivhuset på begge sider, da der er en ca 6cm stor revne mellem drivhus væggen og døren, så det trækker en del inde i huset.

      

Uden andet end et bord, 3 stole og barnebarnet er drivhuset med sine 40 kvadratmeter enormt stort!

      

Jeg har brugt 3 dage på at slæbe de 80 tomatplanter som stod foran mit hus ind i drivhuset.

Mange af dem var store og upraktiske, idet de stod i en kapillærkasse eller i Quadgrow potter med hhv. 3 og 4 planter i hver. Nogle af planterne i disse store selvvandingskasser/potter var 130 cm høje. Planterne skulle flyttes næsten 100m.

Tomatplanter i alle størrelser, men dog mest ret store planter flyttes.

Heldigvis fik jeg hjælp af manden og de står nu alle sikkert i drivhuset. Her fylder de rigtigt meget – så meget at jeg nok må erkende, at der i år nok er FOR mange tomatplanter.

 

 

    

 

Det sidste vi mangler er at få ryddet helt op og så sætte en anlægsgartner til at lægge flisegange og lægge græsplænen om, den har nemlig taget alvorligt skade i vinterens løb.

 

Leave a Reply