Tid til modne tomater

Endelig blev det tid til modne tomater. Endelig kom den dag hvor jeg kan klare mig uden at skulle købe tomater i butikkerne. I de næste 4 måneder kan jeg slet ikke få mig selv til at spise de tomater som kommer med min madkasse fra Aarstiderne. Købetomater smager simpelthen ikke af noget og i forhold til de hjemmedyrkede, er de bare kedelige.

De modne tomater har i år været en måned forsinket, i forhold til det jeg er vandt til, på grund at forsinkelser i drivhusbyggeriet. Da endelig planterne kom på plads inde i huset og de fik lov at gro gik det stærkt med at sætte blomter og mange små tomater. Tomterene er vokset med en eventyrlig fart. Den første tomat var moden kun 50 dage efter at planten satte blomst. Jeg tror at årsagen skal findes i den fænomenale sommer vi har haft uden skyer på himlen og med mange, mange solskinstimer. Sommeren 2018 sætter rekord i mængden af dyrkede tomater for alle tomatdyrkere – både hos de kommercielle og hos de private.

Jeg kunne for godt 3 uger siden finde en enkelt tomat her og en der. Slet ikke nok til at de nåede ind i huset, nej de blev spist ude i drivhuset. Så det var min nydelse mens jeg gik og vandende og puslede om planterne om eftemiddagen. For 7 dage siden kunne jeg plukke den første store potion med ind i huset.

Nu kan jeg ikke bare proppe dem i munden. Der skal laves billeder til bloggen her, smagen skal vurderes, i løbet af sommeren skal udbyttet vurderes og der skal samles frø til næste år. Jeg har endnu ikke helt besluttet mig for hvordan det er bedst at tage bllederne. Sprøgsmålet er hvilken baggrund, hvilken belysning, hvodan skal tomaterne arrangeres. Det skal være nemt for mine læsere, både nuværende og fremtidige at vurdere sortens udseende ud fra tekst og billeder.

Tomaterne plukkes i små beholdere. Da jeg ikke er sikker på at jeg kan kende forskel på dem sætte en label med navn på beholderene. Så kan jeg i ro og mag tage mid af tomatbearbejningen på et senre tidspunkt.

Sluttelig vil jeg vise nogle af de tomater som er modne og som jeg har smagt:

Nyagos – En brun russisk tomat
Ingrid – En sød dansk cherrytomat

   

 

 

2 thoughts on “Tid til modne tomater

 1. Claus says:

  Dejligt at læse at du trods alle forhindringerne med byggeriet, er ved at komme i mål med dyrkningen..

  • Mette Neland says:

   Tak, Claus.
   Jeg er ikke helt i land med drivhuset som du kan læse. Skygge og vinduer bliver næste år. Spændende hvad det vil gøre for produktionen.
   Hilsen Mette

Leave a Reply