Sardasht Cherry

Sardasht Cherry stammer fra den vestlige Aserbajdsjan-provinsen i Iran, hvor den har være dyrket i generationer. Der kendes til mange heirloom frugter og grøntsager fra regionen. Der findes publicerede studier, hvor flere tomatsorter fra regionen er studeret bl.a. med genetisk analyser, i et forsøg på at finde ud af hvordan de lokale sorter har være så gode til at overleve i regionen så længe.

Plantens udseende

Sardasht Cherry er en kraftigt voksende indeterminat sort, som kræver ihærdig knibining af sideskud og støtte i hele væksten.
Jeg dyrkede sorten både inde i drivhuset og ude i haven.
Den voksede godt alle steder. Faktisk synes den at trivedes bedre ude i den friske luft. Jeg har dyrket den i plantesække, i kapillærkasse og direkte i jorden.
Planten som stod i jorden var den som satte de fleste tomater, desværre gik denne plante til pga skimmel.

Tomaterne

Sardasth Cherry sætter tomater i store klaser. Tomaterne sidder på sildebensranker med en eller flere sidegrene. Klaserne kan blive meget store og indholde op til 40-60 tomater. Tomaterne starter lysegrønne, for så at blive mørkegrønne i nakken. De er modne når de er røde. Tomaterne er lidt større end almindelige cherrytomater.
Smagsmæssigt er de på den syrlige side. De har en kraftigt smag af klassisk tomat. Så er du til den gammeldags tomatsmag, så er det Sardasth Cherry du skal dyrke.

Vil jeg dyrke sorten igen? Umiddelbart er den for syrlig for min smag, så jeg tænker ikke det er en sort jeg dyrke igen. Måske skal den prøves en enkelt sæson mere.

Leave a Reply