Black Beauty

Black Beauty er en af mine absolutte yndlingstomater, idet den har en vældig sødme og en meget krydret aroma. Sorten er lavet ved Wild Boar Farms ved en krydsning af sorterne Indigo Appel og Pink Berkeley Tie-Dye.

Black Beauty er den mest sorte tomatsort som findes. Det er en er helt special tomat, idet dens sorte skind indholder store mængder af farvestoffet anthocyanin

Jeg dyrkede den første gang i 2016, hvor jeg havde den både på friland og i drivhuset. Den havde det vældig godt på friland, hvor den stod i et højbed bag et vindbrydende hegn. Inde i drivhuset stod planten i en Quadgrow potte men 11L pottemuld. Pottemulden har været tilsat perlekalk og vulkanske mineraler.

Blomster på Black Beauty, bemærk de mørke stængler

Plantens udseende

Black Beauty vokser som en ranke (indeterminant vækst). Bladene på planten er ikke så savtakkede som de vanligvis er. Både i 2016 og 2017 hvor jeg har dyrket Black Beauty, har planten sat virkelig mange blomster når blomstringen kommer. (I 2016 da jeg dyrkede sorten første gang troede jeg faktisk at planten var determinant, men efter blomstersætningen voksede den atter i højden igen).

På grund af farvestoffet anthocyanin er stængler og blade ofte med et blåligt/sort skær.

Jeg har dyrket planten med 2-3 hovedstammer med succes.

Tomaterne

Black Beauty er en tomatsort som yder rigtigt godt både ude og inde.

Jeg har ikke selv målt tiden fra blomst til moden tomat, men kan se at den kan være op til 80 dage om at modne helt. Det var en af de sene sorter til at modne i min tomathave.

Tomaterne starter med at være helt sorte og matte, Senere i udviklingen bliver de sorte og helt blanke. Man man skal vente til de bliver røde i den ende væk fra stiklen før de er modne og spiseklare. Tomaten er tyndskallet og jeg havde ingen problemer med at den slår revner. Det er en meget kødfuld tomat. Tomatkødet er rødt og altså ikke sort som skallen. Tomatkødet er ikke melet, men rart at spise.

Tomaterne smager helt fantastisk: den har en vældig sødme og en meget krydret aroma.

Tomater kan bruges til alt i dit køkken: Den kan spises i salat, i din sandwich eller bare spises uden andet til. Den kan koges til tomatsovs, tomatmarmelade eller anvendes i din madlavning generelt. Bare rolig, maden bliver ikke sortfarvet af tomaten, fordi tomatkødet i sig selv er surt, hvilket gør at at farven skifter fra sort til rød!

Skriv et svar