Canabec Super

Canabec Super er en kulde-resistent, heirloom tomat, som er udviklet i Canada, hvor sommeren i visse områder er kølig og meget kort. Det faktum stiller krav til tomatdyrkningsprincipperne da man ellers risikere at miste hele tomatproduktionen. Canabec Super, Canabec Rose og Canabec Rouge er udviklet i Quebec af Roger Doucet i 1970er.

Plantens udseende

Canabec Super er en lille determinant plante, som i højden måler ca. 70cm.

Planten har almindelige savtakkede blade.

Jeg dyrkede Tomaten på friland, hvor den stod i et nyanlagt højbed, der trivedes den rigtigt godt. Jeg har ingen erfaring med at dyrke den i drivhus). Den har relativt tynde stængler som har svært ved selv at holde sig oppe, så det er en fordel at den allerede tidligt får en støtte i form af et gitter med store huller (dyrehegn) rundt om sig.

Det anbefales at man ikke fjerner blade fra planten, idet det kan forsinke modningen og udvikling af tomaterne på planten. Hvis der er bekymring for om der er tilstrækkelig udluftning og risiko for at planten kunne blive syg, da er det nok bedre at trimme bladene.

Canabec Super er velegnet til dyrkning steder hvor sommeren er kort, da tiden fra blomst til moden tomat er kun ca. 70dage. Den plante jeg havde satte rigtigt mange tomater i forhold til hvor lille selve planten var.

Canabec Super lige inden udplantning i haven

Tomaterne

Tomaterne er runde, let fladtrykte og mørk lyserøde i farven. De vejede fra 120-170g. Tomaterne er tyndskallede og jeg havde ingen problemer med at de revnede.

Smagen er mild og frisk, nogen kilder siger at denne sort har en saltet smag, det havde jeg dog ikke lagt mærke til. Canabec Super er god til at spise, alene eller i salaten eller som tilbehør til dine belagte smørrebrød.

Canabec Super

2 thoughts on “Canabec Super

  1. Annemari Nielsen says:

    God aften, jeg søger hvor jeg kan købe frø af kuldetålende tomater. Hvor kan jeg finde disse?

    • Mette Neland says:

      Det er flere som sælger frø i Europa.
      Jeg har frø til de canadiske sorter jeg har dyrket, men jeg ved ikke hvem der ellers sælger frø.

Leave a Reply