Château Rose

Château Rose er en tomatsort som har sin oprindelse i Franking. Den er rund og pink.  På flere franske websider beskrives dem som bøftomat-ligende, idet den kan veje helt op til 300g. Derud over findes ingen oplysninger om sorten. Sorten beskrives som værende sygdomsresistent. Med hensyn til sygdomsresistens skal det siges at denne sort var en af de første tomatplanter som jeg måtte smide ud i 2016, da den fik kartofffelskimmelinfekton.

Sorten er selvbestrøvende og frøstabil.

Plantens udseende

Sorten er indeterminat, men bliver ikke så høj. Hos mig blev den kun 150 cm. Der står på flere franske tomat-websider at den bliver 180-220cm høj.

Jeg dyrkede 2 planter i drivuset i 2018. Den ene stod i en kapillærkasse, den anden i en potten med 20L pottemuld. I begge tilfælde fik jorden tilsat 10 gram perlekalk da tomater kræver meget kalk for ikke at lave defekte tomater. Ingen af de 2 planter belv særligt høje, kun ca 2 meter – om det var varmen som forhindrede planten i at vokse, eller den i virkelig hede er semi-indeterminat ved jeg ikke.

Planten har normale savtakkede blade.

Tomaterne

Modningstid: Angives som 70-75 dage, jeg fik ikke målt modningtiden i år, da jeg ikke fik noteret hvornår den satte den første blomst.

Tomaterne er runde, lidt fladtrykte og dybt lyserøde. De vejer  60-250 gram og måler op til 8 cm i diameter. På de franske websider beskrives dem som en bøftomatligende, idet den kan veje helt op til 300g.  Tomaterne sidder på klaser af 5-8 stk.

Ingen tomater havde problemer med revner.

Moderat-højtydende.

Château Rose er en sød og velsmagende tomatsort. Den spises rå i skriver eller i din salat. På de franske websider beskrives at den er god til at bruge til varm med.

Vil jeg dyrke Château Rose igen? Det er en god tomat som jeg sagten kunne dyrke igen.

Leave a Reply