Green Envy

Green Envy hører til gruppen af “Green When Ripe” (GWR)  tomater. Sorten findes både som en ikke-frøstabil, hybrid (F1 som sælges kommercielt af mange frøfirmaer) og som en frøægte/stabil sort. Sorten stammer fra USA.

Plantens udseende

Green Envy vokser med indeterminat vækstform og da den konstant søger opad var jeg nødt til et par gange at sænke hele planten, da jeg ellers ikke kunne nå tomaterne oppe i toppen. Stænglerne er relativt tynde og de skal således støttes godt i hele plantens liv. Sideskud skal nippes for at sikre at planten sætter blomster og ikke bruger al sin energi på bladvækst.

Sorten kan dyrkes både i drivhus og på friland. Jeg dyrkede Green Envy i mit drivhus. Her voksede den i en 11L Quadgrow potte med pottemuld tilsat perlekalk. I de varmeste uger af sommeren klarede sorten sig forbløffende godt. Planten satte rimeligt mange tomater og var ingen af disse blev syge som flere andre tomatsorter i druvhuset. Jeg lod planten have 3 hovestængler for at øge udbyttet. Nogle mener at tomaterne herved bliver mindre, men det var slet ikke min observation. Jeg fik mange temmeligt store tomater fra planten.

Planten har normale savtakkede blade,

Tomaterne

Modningstid:

Green Envy laver nogle smukke grønne, næsten smaragd-farvede, små næsten blommeformede tomater med en let afrundet spids. Sorten er klassificeret som en cherrytomat. Selve tomatmerne var i år temmeligt store, da de vejede fra 20-50 gram – Dette skyldes måske at det var meget varmt og jeg var nødt til at vande meget for at undgå at planterne visnede. Tomaternes farve er af en sådan karater at det er svært at se dem på planten, men også svært at vurdere hvornår de er modne. Man er derfor nødsaget til at føle/klemme tomaterne for at sikre at de er plukke og spise modne. Tomaterne bliver næsten gennemsigtige når de er modne. Selve tomaten er en nydelse at spise idet de er tyndskaldede og kødfulde. Geleen omkring kernerne er smukt mørkegrønt og Tomatkødetgrønt.

Tomaterne er spøde og lækre at spise, de smager fantastisk. De er søde, med en godt balance af syrlighed og har en komplex med god aroma som er svær at beskrive. Jeg Valgte i år at lave marmelade af disse tomater. Sammen med nogle gule tomater lavede jeg min Tomat-Nektarin marmelade med vanilje med et velsmagende resultat (PS marmeladen smager ikke af tomat)

Vil jeg dyrke soerten igen: Ja denne sort på listen af de sorter jeg med glæde vi dyrke til mig selv. Green Envy og Dwarf Jade Beauty er nok de bedst smagende grønne tomatsorter jeg har dyrket.

Leave a Reply