Brin du Muguet

Brin du Muguet er en gammel fransk heirloomtomat. Sortens franske navn betyder på dansk “Dalens Lilje”. Brin du Muguet siges at klare sig bedst på friland og siges at være yderst produktiv, resistent overfor sygdom.  Sorten er frø-stabil.

Plantens udseende

Brin du Muguet  vokser indeterminat og sætter sideskud som løbende knibes ellers bliver planten til en kæmpe stor og ustyrlig busk. Den vil lave en masse grønne blade og sætter ingen tomater. 
Jeg dyrkede 2 planter i 2018. Begge stod de i kapillærkasser. Den ene blev dyrket i drivhuset og den anden stod på friland op ad en sydvendt mur. Planten udendørs satte de fleste blomster og dermed tomater: Årsagen hertil tænker jeg var fordi sommeren var ulidelig varm og at der inde i drivhuset var endnu varmere. 

Tomaterne

Modningstiden: Ikke registret i år.

Brin du Muguet  sætter store klaser af bestående at flere mindre klaser af 5 tomater i hver. Tomaterne er let ovale, røde cherrytomater med en spids.

Smagen er sød og behagelig når de er helt modne.
Tomaterne siges at være gode til at gemme i en længere periode før de mukner, dette har jeg dog ikke experimenteret med, idet de alle blev spist. Jeg forsøgte at eftermodne helt grønne tomater ude i drivhuset, det lykkedes ikke.

Tomaterne spises rå i salat eller bare til din frokostmad. De kan med fordel anvendes til henkogning og tørring uden at den gode smag tager skade.

Absolut en tomatsort som skal dyrkes igen på et senere tidspunkt.

Leave a Reply