Dwarf Pink Passion

Overraskelsen i tomatsæsonen 2017!

Dwarf Pink Passion er en dværgtomat og en af de 8 dværgtomat sorter som jeg dyrkede i 2017. Det var den første sæson med denne tomattype og Pink Passion var smagsmæssigt en stor overraskelse.

Plantens Udseende

Den bliver ca. 1,5m høj.

Pink passion er en Tree-type dværgtomat. Bladene på planten er rynkede og fligende. (Læs mere om dværgtomaterne her Dværgtomat beskrivelse)

I 2017 blev denne plante blev dyrket i en Quadgrow potte, hvor den trivedes rigtigt godt. Den har en kraftig stamme, som sagten kan holde hele tomat planten oppe så længe der ikke er tomater på den, men vægten af tomaterne gjorde at stammen knækkede på midten, æv! Heldigvis var planten og tomaterne i stand til at overleve til de var helt modne trods denne skade.

Tomaterne

Denne sort satte overraskende mange tomater, som i moden tilstand er lyserøde. Snitfladen af tomaterne er smukt hjerteformede. Tomaterne vejer fra 125-200 gram og er lækkert tyndskallede og den revnede slet ikke.

Tomaterne var lækre aromatiske og søde i smagen. Mange blev spist alene og i salaten. Men mange blev også henkogt sammen med de andre tomater fra årets høst.

Jeg købte frøene til denne sort under et besøg i USA. Frøene kommer i en kurvert hvorpå der står at frøene til sorten er frigivet til almindelige tomatdyrkere under “Open Source Initative”, hvilket betyder at frøene ikke må sælges kommercielt, men gerne må deles med andre almindelige tomatdyrkere. På kuverten står der på engelsk:

In an effort to keep this variety available to home gardeners, ‘Dwarf Pink Passion’ has been released by “The Dwarf Tomato Project” (the breeder) to the public under the Open Source Seed Initiative (OSSI). You have the freedom to use these OSSI-Pledged seeds in any way you choose. In return, if you save seeds or use ‘Dwarf Pink Passion’ to breed a new variety, you pledge not to restrict others’ use of these seeds or their derivatives by patents or other means, and to include this pledge with any transfer of these seeds or their derivatives. To learn more about this program.

Leave a Reply