Dwarf Golden Heart

Året 2017, var det først år hvor jeg kastede mig ud i at dyrke dværgtomater, Dwarf Golden Heart var en af de 8 sorter jeg dyrkede. Årsagen var, at der i mit gamle drivhus var ret lavt til loftet ude i siden og det var svært at udnytte pladsen effektivt.

Dværgtomaterne er udviklet således, at folk med lidt plads, f.ex. folk som bor i lejlighed og kun har en altan, også kan få glæde af dyrke tomater. Sorterne er udviklet så de smager godt, da det ellers ikke er værd at dyrke tomaten. Her kan du læse mere om projektet: The dwarf tomato project

Plantens udseende

Dwarf Golden Heart er en determinant sort og den er karakteriseret som tree-type. Som tree-type burde den kunne stå selv, men det klarede den ikke uden at vælte. Den blev derfor bundt til loftet af drivhuset med en snor.

Den er cirka 150cm høj.

Den voksede i en 20L potte med vandreservoir i bunden, det trivedes den fint med.

Plantens blade er de klassiske krøllede blade som mange af dværgtomaterne har, men de bliver mere flade med alderen

Tomaterne

Trods sin ringen størrelse satte planten rigtigt mange gule, lidt fladtrykte tomater.

Tomaterne vejer 120-180gram.

70dage fra blomst til moden tomat (er det der beskrevet, jeg hr ikke selv målt tiden)

Blandt 8 forskellige dværgtomatsorter jeg dyrkede i 2017 var Dwarf Golden Heart en af dem som var helt i top smagsmæssigt. Den have en blid (det er en gul tomat) smag med god sødme. Det var let krydret hvilket jeg er glad for.

Jeg købte frøene til denne sort under et besøg i USA. Frøene kommer i en kurvert hvorpå der står at frøene til sorten er frigivet til almindelige tomatdyrkere under “Open Source Initative”, hvilket betyder at frøene ikke må sælges kommercielt, men gerne må deles med andre almindelige tomatdyrkere.

 

 

 

 

På kuverten står der: In an effort to keep this variety available to home gardeners, ‘Dwarf Golden Heart’ has been released by “The Dwarf Tomato Project” (the breeder) to the public under the Open Source Seed Initiative (OSSI). You have the freedom to use these OSSI-Pledged seeds in any way you choose. In return, if you save seeds or use ‘Dwarf Golden Heart’ to breed a new variety, you pledge not to restrict others’ use of these seeds or their derivatives by patents or other means, and to include this pledge with any transfer of these seeds or their derivatives. To learn more about this program.

Leave a Reply